Вчити і вчитися робити фестивалі: в Харкові розпочалася академія «З країни в Україну»

Сьогодні у Харкові розпочалася академія фестивалю «З країни в Україну». Системне короткотривале навчання допоможе пізнати тонкощі взаємодії у команді, навчитися співпраці з місцевою владою, розробити концепцію заходу та організувати фестиваль у своєму місті.

Фестиваль «З країни в Україну» - це 5 років організації подій, 55 міст України, 14 напрямів роботи з ключовою ідеєю формування нової української ідентичності та показом якісних позитивних змін країни. Організатором фестивалю є фундація соціальних інновацій «З країни в Україну». Цього року мандрівний культурно-просвітницький фестиваль відбудеться вшосте і охопить 18 міст України із заходу, півдня і сходу.

За кілька місяців до фестивального періоду відбувається навчання команди. Відмінністю цього року стане нововведення: для ефективнішого навчання до кожної команди-новачка буде «прикріплений» ментор, який буде допомагати проходити завдання.Тьюторами виступатимуть провідні українські event та комунікаційні менеджери, телеведучі та актори, представники бізнесу. Під час навчання команди отримують завдання, які допомагають краще пізнати процес створення масових подій.

Серед менторів академії фестивалю цього року:

UkraineFashionWeek (Дар’я Марусик),

Файне Місто (Максим Черкашин),

MolodiyaFestival (Шевчук Наталія),

РеспублікаFest (Андрій Зоїн),

Одеський міжнародний кінофестиваль (Катерина Звєздіна),

Трипільске коло (Олесь ЖУравчак),

Київський міжнародний економічний форум (Світлана Олійник),

Сіхд-Рок (Бова Руслан),

Бандерштат (Сергій Мартинюк, Мар’яна Коваль)

TEDxKyiv (Антон Росенко),

Проект «Почути» (Олександра Смірнова),

Режисер-постановник Юрій Моісеєнко, а також переможці проектів минулих років (Євгенія Васильєва, Світлана Кашелець, Борис Гольцев)

Вони навчать громадських активістів розробляти універсальний культурний продукт, розкажуть учасникам про свій досвід організації, навчать таємницям налагодження комунікації, керування проектом та пошуку грантів на реалізацію ідей.

Навчання з піару, проектного менеджменту, фандрейзингу, як завжди, безкоштовне. А учасники команд Закарпаття, Одещини, Херсонщини, Запоріжчини, Донеччини, Луганщини отримають можливість виграти грант у 30-50 тисяч гривень на реалізацію своєї ідеї культурного продукту.

Академія фестивалю складається з двох модулів. Перший модуль пройде з 22 по 26 травня, а другий з 12 по 16 червня, а уже в серпні-вересні учасники проведуть фестиваль у своїх містах разом із глобальною командою «З країни в Україну».

Участь в роботі обох модулів академії візьме 18 команд, а 19-ою стане глобальна команда фестивалю «З країни в Україну». Усі 5 днів академії буде плідна співпраця, яку буде презентовано на прес-конференції. Захід відбудеться 26 травня у готелі "Дружба" (Харків, проспект Гагаріна, 185). Акредитація для ЗМІ за посиланням.