Український екологічних додаток схвалило ООН

За останніми дослідженнями, українці перегнали західних європейців у частоті користування мобільними телефонами. Майже 66 відсотків наших громадян постійно оновлюють стрічку новин, ставлять "вподобано" на сторінках своїх друзів та дивляться відео у додатках. Тепер мобільні додатки ще й будуть допомагати виховувати в собі більш дбайливе ставлення до природи.

Розробили додаток в Україні, а оцінили його навіть експерти ООН. 

Український мобільний додаток «Кліматичні краплі» (Climate Drops), яке заохочує дружнє ставлення користувачів до навколишнього середовища, отримало відзнаку Sustainable Cities and Human Settlements Awards від Глобального форуму ООН з людських поселень в номінації «Зразок зеленої технології для людських поселень».

Що ж дає користувачу екологічний додаток?

По-перше, навчання. Тут ви зможете дізнатися, як можна власноруч поліпшити рівень екології. Все це відбувається у формі завдань. Наприклад, ви зможете дізнатися, яке сміття можна здавати на переробку, а що можна відправити у компостну яму.

По-друге, тут ви зможете отримати знижки. За кожен екологічний вчинок ви отримуєте певну кількість балів, які можна витратити, наприклад, у закладі харчування. Що ж, посадив дерево - отримай безкоштовно бургер!

Починаючи з квітня 2018 року учні та вчителі 55 українських шкіл взяли участь в змаганні від розробників програми, скоротивши викиди парникових газів на 355 тонн СО², а також зібрали 22,5 тонни скла, 16 тонн пластику, 78 тонн паперу, 2 тонни харчових відходів і понад 1 тонни батарейок.

Крім того, висадили кілька тисяч дерев і десятки тисяч маленьких сіянців. Ті школи, які зароблять найбільшу кількість балів, 6 грудня 2018 року відвідають День молоді в рамках 24 Конференції Сторін Рамкової конвенції про зміну клімату, яка відбудеться в м Катовіце, Польща.