​КУЛЬТУРНИЙ МАЙНІНГ. "Кремінна за здоровий спосіб життя!"

Один із найпоширеніших видів спортивного туризму, основною метою якого є подолання групою туристів маршруту по місцевості з місця відправлення до місця прибуття за вказаний проміжок часу, є пішохідний туризм.

Пішохідно-туристичні спортивні походи можна проводити в усіх регіонах України. Територія України, за винятком гірського масиву - Українські Карпати, має рівнинний рельєф і на ній майже відсутні істотні природні перешкоди, що обумовлюють категорію складності спортивних пішохідних маршрутів. Через це у більшості регіонів України можливо здійснювати спортивні походи лише до І категорії складності включно, а походи ІІ та ІІІ категорії можуть здійснюватись тільки у горах.

Команда-учасниця «Культурного майнінгу» з міста Кремінна задля виховання української молоді, аби відірвати покоління Z від гаджетів напротивагу живому й справжньому відпочинку та спілкуванню, реалізувала еко-похід «Спортивний рух - національний дух».

Похід, як вид спорту, сприяє фізичному та інтелектуальному розвитку людини, підтримці хорошої фізичної форми за рахунок певного періоду перебування в природних умовах навколишнього середовища. Варто зазначити, що маршрут пішого туризму може містити в собі не тільки програму фізичної, спортивно-оздоровчої підготовки, але й ознайомлення з історією і культурною спадщиною населення регіону.

«Ми прагнемо звернути увагу населення нашого міста на появу громадських організацій, які намагаються розвивати активний відпочинок через пішохідний туризм», - розповідає Кільмешкін Денис, керівник проекту - еко-похід. За словами учасників команди, головною проблемою розвитку пішохідного туризму у Кремінній є відсутність інформованості населення щодо діяльності громадської організації, яка займається пішим туризмом. А це, в свою чергу, призводить до малої активності населення і зменшення цільової аудиторії.

«Наша цільова аудиторія - учасники походу: школярі, батьки школярів, студенти, вчителі (викладачі), ВПО. Бенефіціаром ж виступає організація «Пласт». Усі учасники наших походів отримують не лише емоційні враження, а й знання та І категорію складності з пішохідного туризму», - ділиться керівник проекту еко-похід «Спортивний рух – національний дух».

Отримавши грант у розмірі 50 000 гривень за представлений проект на «Культурному майнінгу», команда з Кремінної закупила необхідне спорядження та інвентар для організації категорійного походу Кремінна-Невське-Дробишево-Святогірськ-Лиман-Діброва-Кремінна.

Учасники налаштовані оптимістично, а про подальшу долю свого проекту говорять наступне: «Наш проект виступає у ролі платформи, яка спонукатиме до розвитку туристичної галузі. Люди самостійно зможуть організовувати та проводити туристичні походи відповідно до спортивних вимог та підвищувати або затверджувати туристичні категорії. Ми сподіваємося, що з часом з’являться нові маршрути для розвитку пішохідного туризму у нашому місті».