Фестиваль "З країни в Україну" їде на Закарпаття

Спекотний серпень стане ще спекотніше, адже стартує фестиваль «З країни в Україну». Уже 2 серпня перший із 18 фестивалів відбудеться у закарпатському місті Тячів. Наступним містом, що прийматиме фестиваль, стане Берегове, а завершиться перший заїзд у мальовничому Мукачеві.

Одноденний фестиваль матиме насичену програму, яка об’єднає мешканців різного віку та інтересів. Усі майданчики фестивалів працюватимуть з 12 до 18 години, а завершуватимуть дійство українські музиканти на головній сцені фестивалю.

На відвідувачів чекатимуть інтелектуальні ігри, відкрита бібліотека, майданчики «Молодь і спорт», «Охорона здоров’я», «Сучасна Україна», «Влада і громада», містечко НГО, дитячий майданчик, фотовиставка. Усі ці напрямки роботи забезпечуватимуть головні організатори фестивалю. А локальні майданчики організовують команди на місцях.

На Закарпатті учасники матимуть змогу взяти участь у майстер-класах на алеї майстрів: сплести ляльку-мотанку, зробити оберіг, помалювати на склі чи розписати дерев’яні іграшки. У відкритій бібліотеці заплановано, окрім бук-кросингу, літературні ігри, як от «Буріме», «Літературно доміно», «Емпатія» тощо.

Фестиваль передбачає багато руху. Тож учасники на майданчику «Молодь і спорт» гратимуть в регбі, зможуть позмагатися в естафетному бігові. У Тячеві також матимуть змогу також пограти у настільний теніс, у Берегові у флорбол, а в Мукачево для молоді буде проведено воркшоп про тімбілдінг у ігровій формі.

Майданчик «Сучасна Україна» буде вражати робототехнікою, а в Тячеві ще й презентують колекцію моделей літаків від місцевого колекціонера. А на майданчику фотовиставки та фотозони будуть представлені яскраві фото з різних куточків України.

Цікавим фестиваль стане і для маленьких відвідувачів. На дитячому майданчику запропонують погратися в рухомі та розвиваючі ігри.

Кожен фестивальний вечір буде завершуватися драйвовим концертом. На Закарпатті виступатимуть: VERBA, Nesprosta, ХАС, BALAKLAVA BLUES (CA), KiRA MAZUR.

Не варто сумувати, що наближається останній місяць літа, адже із фестивалем «З країни в Україну» все лише починається.