SCRUM, PR, HR і "Будинок "Слово" - друга академія не дасть розслабитися

Як об’єднати 120 людей довкола однієї місії і підштовхнути до створення масштабних проектів – історія другої академії фестивалю «З країни в Україну».

Учасники, маючи концепцію фестивалю, доопрацьовували грантову заявку після прослуханих лекцій по піару, SCRUM та людському капіталу.

Головна «піранья» країни – засновниця школи піару Марина Говорухіна поділилася таємницями успішної комунікації. Головне правило – «І шо?» захопило слухачів своєю простотою і дієвістю. Проведення піар-кампанії – це масштабна історія, яка потребує своїх алгоритмів..

Покрокові розбори комунікаційних механізмів і виконання учасниками завдань лекторки сприяли тому, що деякі команди переформовували свою комунікаційну стратегію.

Ефективно попрацювали команди з розподілом ролей та формулюванями завдань після лекторію від SCRUM-майстера Дмитра Калениха.

Працюючи з людьми, до академії не можливо було не залучити спеціаліста з HR. Тож в один із днів команди мали змогу прослухати лекції від фахівчині по роботі з людським капіталом Галини Андрик. Про принцип сендвіча лекторка розповіла із залученням учасників із зали. Все просто: підходити до розмови керівнику з підлеглими треба з похвали, перелічення позитивних якостей співробтіника, а потім застосувати «але» із вказуванням на те, що треба виправити.

Але окрім дієвих лекторіїв, які доповнюють знання культурних менеджерів, наскрізною ниткою проходило і поняття ідентифікації для свідомих дій. Для цього всі учасники академії разом з професором Володимиром Моренцем відвідали показ фільму про письменників Розстріляного Відродження «Будинок Слово». Фільм про жорстоку правду, про знищення культурного прошарку кожного глядача змусив переосмислити багато речей, а логічним завершенням заходу стала екскурсія до того самого будинку на Культури, 9.

Емоції різноманітні, інформація концентрована, ночі підготовки – з цим усім учасники пройшли всі чотири дні другої академії, щоб якнайкраше презентувати свій проект.