Фандрайзинг як френдрейзинг: стартувала друга академія фестивалю

У Харкові 12 червня стартувала друга академія фестивалю «З країни в Україну». За період між двома модулями навчання команди грунтовно готували домашні завдання, щоб на другому модулі презентувати фестивальний проект свого міста.

Поки доїжджали останні команди із найвіддаленіших куточків України, перші команди уже встигли зустрітися офлайн з менторами і доопрацювати концепції.

Світлина від Фестиваль "З країни в Україну".

Стартував другий модуль академії потужною прикладною лекцією з фандрайзингу від найкращого тренера 2017 року Руслана Краплича.

Три блоки лекцій, 30 важливих інструментів з пошуку коштів для перспективних проектів, різниця між проханням і переконанням, - команди отримали багаж знань, яку почали впроваджувати вже під час перерв.

Світлина від Фестиваль "З країни в Україну".

Всі здогадки літали в повітрі,і нарешті їх фахово окреслив гуру фандрейзингу – Руслан Каплич.

Команди півдня, заходу і сходу складаються з представників влади, громади і бізнесу. Це вже хороший старт до того, щоби почати налагоджувати контакти, нетворкінгувати. «Фандрейзинг є френдрейзингом» - підказав Руслан Крапліч учасникам академії.

Виявилося, що для кожного із зали сформувати базу контактів можна не виходячи за межі аудиторії: за столом команди, за сусіднім столом, серед контактів у соціальних мережах та у власному телефоні.

Світлина від Фестиваль "З країни в Україну".

Майже 6 годин інформації від людини, яка займається фандрайзингом для громадських організації з 1992 року, були напрочуд насиченими, тож учасникам було багато над чим роздумувати, що структурувати для подальшого використання в реалізації проектів. Команди виконували різноманітні прикладні завдання в процессі лекції: роздумували хто вони є і що би зробили зі своїм мільйоном, звідкіля можна залучати кошти для свого проекту і на чому грунтується мотивація. Від лектора команди отримали завдання на створення 4 слайдів з презентацією свого проекту для залучення коштів.

А перший вечір академії, за традицією, закінчився світоглядними дискусіями і підготовкою домашнього завдання.Світлина від Фестиваль "З країни в Україну".