Натхнення Сходу

«Натхнення Сходу» – це проєкт покликаний привернути увагу до міст на Сході та Півдні України за допомогою творчості відомих артистів та гуртів. Проєкт реалізується в межах фестивалю «З країни в Україну», що відбудеться влітку 2021 року в 11 містах – Слов'янську, Краматорську, Бахмуті, Дружківці, Добропіллі, Мирнограді, Станиці Луганській, Старобільску, Щасті, Херсоні та Маріуполі.

Артисти «Натхнення Сходу»: Jamala, Alyona Alyona, СКАЙ, ТНМК, NESPROSTA, Alex Silakov, MAZEPA, Hurtom, Жадан і Собаки, Христина Соловій, Сергій Асафатов.

Гурт СКАЙ на зйомках в Краматорську

Для кожного з 11 міст Фестивалю було обрано одного артиста-амбасадора. Разом з відомим українським режисером та кліпмейкером Віктором Придуваловим артисти провели творче дослідження та відзняли відеокліпи на одну зі своїх пісень в обраних містах.

Проєкт «Натхнення Сходу» відкриває можливість розповісти про 11 унікальних міст так, як це не зробить жоден офіційний портал міста чи відповідальний чиновник. Це можливість мовою мистецтва розповісти про Україну, яка щодня живе на вулицях та подвір'ях цих міст.

«В цьому проєкті ми розповідаємо 11 історій про 11 міст Сходу та Півдня України. Я дуже вдячний всій команді, яка працювала над реалізацією проєкту. Це величезний об'єм роботи, паралельно працювало три незалежні знімальні групи, котрі допомагали нам в дослідженні міст та робили нереальні речі – викликали сонце, зупиняли дощ, знаходили дивовижні місця. Плануємо разом з Фундацією “З країни в Україну” відзняти ще більше міст і на Заході, і на Півночі, і по всій Україні. Та за допомогою творчості талановитих артистів показати яка Україна красива!» – коментує Віктор Придувалов – режисер кліпів.


Знімальний процес кліпу гурту NESPROSTA

«Всі учасники нашого гурту є переселенцями з Донбасу, тому кожен виступ на рідній землі для нас є унікальною можливістю наблизитися до дому. Зняти кліп на Сході - можливість закарбувати в історії свою любов до рідної землі. Половина моєї родини переселилася саме в Маріуполь, тому надзвичайно символічно, що наш кліп буде знятий саме тут», – говорить фронтмен HURTOM Юрій Самовілов.

«Для нас це історія про невипадковість зустрічей і розлук, про місця, які нас тримають і дороги, які нас ведуть. Ми взяли доволі нехарактерну для нас пісню - ліричну й дуже приватну. І нам цікаво було зняти на неї відео саме на Луганщині, оскільки концерти там і поїздки туди вони щоразу приватні й особливі», – ділиться враженнями від зйомок учасник гурту «Жадан і Собаки» – Сергій Жадан.

«І було нам знову Щастя. Колись потрапили до цього маленького містечка Луганської області (з виступом у бліндажі), а тепер повернулися - знімати кліп.Ми взяли участь у проекті “Натхнення Сходу”, в якому українські музиканти знімають відео на Сході. І нам випало Щастя. Навіть три – чудове місто, в якому ми знову зустрілися зі старими друзями – оператором Ярославом Пілунським та режисером – Віктором Придуваловим», – ТНМК про зйомки кліпу.

Першими кліпи побачать відвідувачі фестивалів «З країни в Україну» ОФЛАЙН у своєму місті на Центральній локації фестивалю на великому екрані. ОНЛАЙН прем'єра відбудеться в серпні, після проведення всіх фестивалів.

Дати фестивалів:

02/07 Слов'янськ

03/07 Краматорськ

04/07 Бахмут

09/07 Дружківка

10/07 Добропілля

11/07 Мирноград

30/07 Станиця Луганська

31/07 Старобільськ

01/08 Щастя

07/08 Херсон

14-15/08 Маріуполь