Ментори, філософи, стратеги: другий день академії

Навчання другого дня стало найінтенсивнішим, адже працювали над стратегією проекту. Більшість команд уже отримали свого ментора:

Вугледар почав працювати під керівництвом Олеся Журавчака. Менторові пригледілася ця команда, оскільки ті прагнуть, щоб мешканці були закохані у своє місто, а молодь його розбудовувала.

Олена Шевчук, учасниця минулорічної найактивнішої команди, знала, як підіймати активістів з диванів. Тож їй дісталося менторство команди Тячева.

Попасну треба було наповнити новим змістом, тож команда отримала свого ментора – Олександру Смірнову з інклюзивного проекту «Почути».

Для команди Берегова необхідно було дати ментора з досвідом. Нею стала Світлана Кошелець, чия команда отримала звання найкращої локальної команди.

З Чорноморськом став працювати Борис Гольцев з Вугледара, який вміє працювати із закапсульованою владою і пасивним суспільством.

А ментор Андрій Зоїн із РеспублікиFest став працювати з командою Каховки.

Команди впродовж дня мали різноманітні завдання на складання візії та дерева проблем і дерева рішень. Учасники академії називали, ким вони себе бачать у 2020 році і якими планують стати до 2025 року. Так Мелітополь хоче стати містом, де хотітиметься творити і жити.

На завершення навчально дня, за традицією, відбувся світоглядний блок. І цього разу було питання від Олега Хоми: «Як нам, людям, яких можуть обманути, у ситуації «злого генія», знайти щось абсолютно безсумнівне?». За результатами обговорення і відповіді нашими філософськими переможцями стали команди Авдіївки та Вугледара.

Навчання триває. 

А тим часом перша сотня фото за посиланням.