Фестиваль «З країни в Україну» 2021. Анонс другого заїзду

Фестиваль відбудеться 9 липня в Дружківці , 10 липня в Добропіллі та 11 липня в Мирнограді. Історія, культура, освіта, наука та творчість – Україна, що об'єднує та надихає. На гостей фестивалю будуть чекати тематичні локації, діджитал контент, а також акустичний концерт.

Локації вирішено зосередити поблизу центральних площ в кожному місті: в Дружківці — на площі Молодіжній, у Добропіллі — площі імені Арутюнова, в Мирнограді — Палац культури «Україна». Центральний простір буде розділений на окремі локації – Україна Сучасна, Україна Традиційна, Україна Змістовна та Україна Активна. Разом з тим, в кожному місті будуть унікальні локації, представлені місцевими командами організаторів.

В програмі фестивалю цього року: фотовиставка відомих українських фотографів, кінотеатр просто неба та майстер-класи з фільмування, лекції від сучасних підприємців-інноваторів, лекції про сучасну українську науку від проєкту Inscience та демонстрація експонатів Музею Науки від МАН України, майстер-класи з традиційних ремесел, онлайн-бібліотека та багато іншого інтерактивного та унікального українського контенту.

В Дружківці локальні організатори торкнулися теми психологічного насильства в сім’ї. На їхній локації кожен гість зможе навчитися ідентифікувати прояви насильства та дізнатися, як від нього захиститися. Відвідувачі можуть взяти участь у форум театрі, виставці, зібрати з запропонованих зображень стрічку сімейних цінностей. Також будуть працювати психологи та представники організацій, що надають допомогу постраждалим від психологічного насилля.

Креативно підійшли до створення локації команда з Добропілля. Вони анонсували стрім-шоу «Радіо Добрік», де в режимі прямої трансляції ведучий буде спілкуватися з представниками бізнесу, які дадуть максимум прикладної інформації для заснування власної справи в умовах маленького містечка. Відвідувачі локації зможуть взяти участь у практичному майстер-класі "Як можна заробляти своїми руками", а також зіграти в настільну кооперативну стратегію. Там же можна буде взяти участь у майстер-класі від театральної студії «Дзеркало».

Активності на локації Мирнограда, будуть присвячені темі безпечного середовища міста та активній участі мирноградців у реалізації цих планів.

Також в межах фестивалю реалізовано спецпроєкт «Натхнення Сходу». Для кожного з 11 міст фестивалю було обрано одного артиста або артистку-амбасадора. Разом з відомим українським режисером та кліпмейкером Віктором Придуваловим, артисти провели творчі дослідження та зняли відеокліпи на одну зі своїх пісень у відповідних містах.

До проєкту в Дружківці, Добропіллі та Мирнограді були залучені: MAZEPA, Сергій Асафатов та Аlyona Аlyona.

Прем'єри всіх кліпів можна буде побачити на екранах, розташованих на Центральному просторі, в день проведення фестивалю.

Дати наступних фестивалів:

09/07 Дружківка

10/07 Добропілля

11/07 Мирноград

30/07 Станиця Луганська

31/07 Старобільськ

01/08 Щастя

07/08 Херсон

14-15/08 Маріуполь